Zweden

Wat te denken van Zweden……………..

Zweden is het grootste land van het Scandinavisch schiereiland. Het land strekt zich uit van de gematigde klimaatzone in het zuiden tot de subarctische in het noorden. U kunt in Zweden eindeloos zwerven met de camper want het is nergens druk. Het Zweedse landschap is fascinerend met veel rust en ruimte. De natuur kan spectaculair zijn en nodigt uit tot avontuur. Zweden kent nog relatief grote oppervlakten aan ongerept natuurgebied. Deze liggen met name in het noorden van het land en in het berggebied aan de grens met Noorwegen. De grote nationale parken zijn de laatste wildernissen van Europa waar de natuur nog zelf het leven bepaalt.

Veel “camperaars” trekken naar Zweden via Kopenhagen. Een veerboot is sinds jaren niet meer nodig om er te komen. Via de bruggen is het land binnen een dag te bereiken. Voor deze bruggen wordt er wel tol gevraagd.

Eenmaal in Zweden aangekomen kunt u alle kanten op. Zo zou u een route in Zuid Zweden kunnen rijden tot aan Stockholm. Vergeet niet om Stockholm ook daadwerkelijk te bezoeken. Het is een fantastische stad met heel veel bezienswaardigheden. Voor diegene die tijd genoeg heeft zou het een uitdaging kunnen zijn om richting Noord Zweden te gaan en misschien wel door te rijden naar de Noordkaap (Noorwegen). Op internet staan wel verschillende routes waardoor u zich hierop zou kunnen oriënteren. Wij hebben over Scandinavië wel boeken en kaarten liggen die u zou kunnen gebruiken. Ook hebben wij een hele gedetailleerde route liggen die u door alle 4 Scandinavische landen heen leidt (incl. de Noordkaap).

In Zweden geldt het allemansrecht (allemansrätten). Dit geeft iedereen het recht om te genieten van de natuur. Heel kort samengevat komt het allemansrecht neer op: stoor niemand en verniel niets. Uiteraard is dit wel een hele simpele voorstelling van de regels en daarom staat onderaan de pagina een link (gekoppeld aan een internetsite) welke u meer zal vertellen over deze (niet formele) wet.

Zweden is een land voor camperaars die rust, natuur en avontuur zoeken. Voor de zonaanbidders onder ons is het geen aanrader alhoewel ook Zweden, op zijn tijd, prachtige zomerse dagen kent.

Om meer te weten te komen over Zweden hebben wij ook een link toegevoegd die u naar de officiële reis- en toerismewebsite van dit Scandinavische land brengt. De link staat onder aan deze pagina (groene balk).

………………de rust van Zweden wacht op u.

 

Alles over Zweden Meer informatie over stockholm meer informatie over het allemansrecht meer informatie over camperroutes in Zweden meer informatie over bestemmingen in Zweden