Schotland

Wel eens aan Schotland gedacht……….

Schotland bestaat voor een groot gedeelte uit oeroude landschappen waar nog nooit een mens aan te pas is gekomen. Hoge kliffen met soms witte stranden, watervallen, beekjes uit de bergen en de Schotse hooglanders die vrij rond lopen. Eén en al ongerepte natuur waar het reizen met een camper een onvergetelijke ervaring wordt.

De adembenemende North Coast 500 is een gloednieuwe toeristische route in Schotland. Ervaar de vrijheid van de lange, rustige wegen. Eindeloze landweggetjes, brede slingerende wegen en verborgen routes door een kustlandschap dat tot het mooiste in Schotland behoort. Dit soort dingen kunt u verwachten op de North Coast 500 – Schotland’s antwoord op Route 66. De naam heeft de route te danken aan de 500 miles (830 km) die deze route telt. De route begint in het noordelijke stadje Inverness en zigzagt dan langs de westkust naar Applecross, vervolgens gaat u in noordelijke richting naar de gezellige stadjes Torridon en Ullapool. Van daaruit trekt u naar enkele zeer noordelijke kustplaatsen in Schotland, via Caithness en John o’ Groats, voordat u weer in zuidelijke richting via Dingwall terug naar Inverness rijdt.

Natuurlijk is Schotland net even iets moeilijker te bereiken omdat een ferry onvermijdelijk is. De meest ideale overtocht om in Schotland te komen is die van IJmuiden naar Hull. Op tijd boeken is belangrijk omdat dan de prijzen altijd wat lager liggen dan wanneer u later boekt. Vanaf Hull is het ongeveer 650 km rijden naar Inverness maar ook die route is al de moeite waard. Steden als Glasgow, Edinburgh maar ook het meer van Loch Ness liggen op de route.

Het advies is om voor deze reis zeker 3 weken uit te trekken omdat er in Schotland, en op de weg er naar toe, heel veel te zien en te doen is.

In Schotland wordt wild kamperen in een kleine groep twee tot drie nachten kamperen genoemd. Het is wettelijk toegestaan om te kamperen op open en onbebouwd land en landbeheerders worden aangemoedigd om wild kamperen op hun land te vereenvoudigen. Informeer wel even goed van te voren omdat soms de regels iets afwijken per gebied. Op internet is hier genoeg over te vinden.

Hieronder staat een link naar de officiële site van de North Coast 500 waarop nog veel meer informatie te vinden is.

Wij hebben boeken en kaarten van Schotland voor u te leen.

…………stap in een camper en maak de tocht van je leven door de Schotse hooglanden !

 

Alles over Schotland Meer informatie over de North Coast 500.