Oostenrijk

Toch graag naar de bergen …………

Een van de beste redenen om met camper naar Oostenrijk te gaan is natuurlijk de prachtige natuur en de betoverende uitzichten, maar ook de culturele uitstapjes zijn de moeite waard. Met de camper hebt u de vrijheid om het land via de vele alpenwegen te verkennen.

Oostenrijk (Tirol) ligt op ca. 800 km rijden vanaf Utrecht en daardoor goed te doen. Zeker wanneer u het ook nog zou combineren met Zuid-Duitsland waar ook genoeg te beleven is. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen om de afstand naar Oostenrijk in één keer te overbruggen. Op zich is dat best te doen en dan staat u ook na een dag (of nacht) rijden aan de voet van de eerste Oostenrijkse berg.

In Oostenrijk heb je niet een specifieke camperroute zoals in Zwitserland maar er is echt niet minder te beleven. Neem Tirol met haar natuurschoon, denk aan Karinthië met haar groene weiden en blauwe meren en vergeet zeker de cultuurstad Wenen niet. Onderaan deze pagina staan een aantal links (groene balk) die u van meer informatie zullen voorzien.

Een aanrader qua gebied vinden wij toch wel het Zillertal. Dit gebied is vooral bekend vanwege de wintersport maar ook in de zomermaanden is er erg veel te beleven. Een letterlijk hoogtepunt is de Hintertuxer Gletscher aan het einde van het dal. Deze berg heeft een hoogte van 3500 meter. Op de Olpener (bergtop) bevind zich de beroemde “bevroren wand”. In dit gebied wordt er ook het hele jaar door geskied.

In Oostenrijk zijn meerdere bezienswaardigheden die u zou kunnen aandoen. Meer hierover vindt u achter de groene balk “Alles over Oostenrijk”.

In Oostenrijk mag u niet overal maar zo overnachten. Meestal zult u aangewezen zijn op een (boeren)camping maar die zijn er genoeg te vinden.

…………….Oostenrijk zal u niet teleurstellen.

 

Alles over Oostenrijk meer informatie over Tirol meer informatie over karintië meer informatie over Wenen meer informatie over het Zillertal