Noorwegen

Al wel eens in Noorwegen geweest……….

Met de camper naar Noorwegen is sowieso een goed idee! Noorwegen is een land bomvol ongerepte, magische natuur, wildlife én een land vol cultuur en tradities. Bezoek nationale parken als Jotunheimen, Ormtjernkampen, Fermundsmarka, Dovrefjell en nog veel en veel meer. Wordt één met de flora en fauna van het land. Geniet van de fjorden, bergen, watervallen, toendra’s, bossen, de hoogvlakten en ontmoet onder andere de bekende eland.
Daarnaast is het land rijk aan cultuur en kunt u zich verdiepen in de geschiedenis van de Vikingen. Nog vaak worden er festivals met klederdrachten georganiseerd waar u zich terug in de tijd kunt wanen. Ook de bijzondere architectuur van de veelal houten huisjes en kerken geven een mooi aanzicht. Opgeteld zorgt alles zorgt voor een optimaal vakantiegevoel.

Dit alles ontdekt u het allerbest met uw camper. Tijdens een camperreis bent u flexibel en reist u gemakkelijk door het uitgestrekte land. Noorwegen is dus een camperland bij uitstek! In Noorwegen mag u “wildkamperen”. U kunt daardoor met de camper op de mooiste plekjes overnachten zolang u de gestelde regels maar naleeft.

In Noorwegen zijn meerdere camperroutes uitgestippeld maar eigenlijk is het land op zichzelf 1 grote camperroute. Zou u het hele land willen afrijden van zuid naar noord en bv ook de Lofoten willen aan doen dan moet u er toch wel 5 weken de tijd voor nemen. Alleen zuid Noorwegen is best te doen in ca. 3 weken.

Noorwegen is op verschillende manieren te bereiken. Een veel gereden route is via Odense (DK) over de brug naar Kopenhagen. Dan via Malmö (S) en Göteborg naar Oslo. Hier moet u 2 dagen voor rekenen. Ook zijn er andere mogelijkheden maar dan zijn Ferry’s noodzakelijk zoals Kiel (D) naar Oslo (N) of Hirtshals (DK) naar Kristiansand (N).

Er zijn meerdere camperroutes in Noorwegen beschreven. U kunt deze op internet vinden maar wij denken dat het beter is om van te voren te bepalen welke bezienswaardigheden u wilt zien en daar uw eigen reis naar te plannen. Hieronder, door te klikken op de groene balk, wordt u doorverwezen naar een site met de 20 belangrijkste bezienswaardigheden.

Vergeet niet om bij fjorden langs te rijden en eventueel bij zo’n fjord te overnachten. De natuur is er adembenemend.

Voor degene die toch wel graag een uitgestippelde route zou willen rijden staat hieronder een link die verwijst naar de site van Camptoo. Hier vindt u een voorbeeld van een route in zuid Noorwegen die ook heel geschikt is om te rijden met kinderen.

Ook van Noorwegen hebben we boeken en kaarten voor u te leen. Daarnaast hebben we ook een heel gedetailleerde route liggen die u door heel Scandinavië (alle 4 landen) tot aan de Noordkaap leidt maar daarvoor moet u wel minstens 5 weken de tijd nemen.

……….Noorwegen, het is een belevenis op zich !

Alles over noorwegen. Een rondreis in Noorwegen als voorbeeld 20 bezienswaardigheden in Noorwegen