Luxemburg

Luxemburg misschien een idee…………….

Het groothertogdom Luxemburg is met een oppervlakte van 2500 m2 en maar een dik half miljoen inwoners een van de kleinere landen in Europa maar zeker niet minder interessant. Het doet vaak denken aan een groot natuurpark.

Het groothertogdom is helemaal ingericht op kamperen. Er zijn voldoende campings en ze hebben er geen gebrek aan toerisme. Het landschap leent zich er ook helemaal voor en een aantal steden zijn er helemaal op ingericht. Denk aan steden als Diekirch aan de oever van de Sûre, Vianden met zijn burcht, de oudste stad Echternach en natuurlijk ook de hoofdstad Luxemburg. Rijden langs de Moezel is een route die u langs heel veel wijnvelden zal leiden. Het land heeft eigenlijk alles wat een “camperaar” zou wensen.

Een bijzonder gebied in Luxemburg is toch wel het “Klein Zwitserland” in de regio Mullerthal. Dit gebied kenmerkt zich door hele bijzondere rotsformaties waar een dag wandelen absoluut niet gaat vervelen. Hier zijn meerdere wandelroutes uitgestippeld. Het is een absolute aanrader wanneer u Luxemburg zou gaan bezoeken. Onderaan de pagina staat de link die u naar een site zal verwijzen waar meer informatie te vinden is.

Heel bijzonder is dat sinds kort alle openbaar vervoer (bus, metro en trein) in Luxemburg gratis is. Ze zijn daar mee het enigste land in Europa. Daarnaast is het ook nog een keer perfect geregeld. Bij elke camping is wel een bushalte in de buurt. Dit is een hele mooie bijkomstigheid voor iemand die met een camper reist. U hoeft dus minder te plannen om ergens met de camper te komen. Simpelweg instappen en meerijden is het motto.

Op zich is het land te klein om er een meerweekse campervakantie van te maken maar combineren met België, Frankrijk of Duitsland is een perfecte mogelijkheid. Luxemburg ligt zo centraal dat alle opties mogelijk zijn. Zelfs een bezoek aan Valkenburg aan het begin of eind van de vakantie zou een mogelijkheid kunnen zijn.

……………..niet ver van huis maar toch heel anders.

alles over luxemburg meer informatie over klein zwitserland meer informatie over Vianden meer informatie over Diekirch meer informatie over Echternach