Italië

Italië zou een bestemming kunnen worden……………..

Italië. Het land van de spaghetti, pizza, smalle steegjes, cappuccino, romantische straatjes, mooie stranden, Vespa’s, Super Mario… En wow, dit lijstje kan echt nog pagina’s doorgaan. Niet voor niks is een camperreis door Italië populair. Het enige nadeel is dat je eerst al zo’n 1300 kilometer moet rijden voordat u er bent. Italië zou u daarom misschien moeten gaan combineren met Oostenrijk of Zwitserland. Voor een camperreis naar Italië moet u toch minimaal 3 weken rekenen. Zou u ook midden of zuid-Italië willen bezoeken dan zijn die 3 weken wat aan de krappe kant. Er is zoooooveel te zien …..

Steden als Venetië, Rome, Milaan, Florence en dan kan men nog wel even doorgaan maar ook de natuurparken en berggebieden liegen er niet om. De keuze is enorm. Daarom hebben we onderaan deze pagina een aantal “balken” geplaatst die u verwijzen naar sites waarop de streken (en steden) van Italië worden gepresenteerd. Helemaal opgesloten in Italië ligt nog de dwergstaat San Marino. San Marino heeft een oppervlakte van 61 km2 en is officieel een republiek. Mocht u in de buurt komen dan is een bezoek aan het historisch centrum van de hoofdstad zeker de moeite waard. U kunt zich er uren vermaken met het struinen door de Middeleeuwse straatjes van de stad. U betreedt de ommuurde stad door een van de toegangspoorten.

Italië is een land waar het zomers goed toeven is maar waar u ook zeker in het voor- en najaar qua temperatuur goed kunt reizen.

In Italië bestaan meerdere routes die op internet wel te vinden zijn. Paar voorbeelden hebben we toegevoegd maar zelf samenstellen naar uw eigen idee is ook een goede optie. Er zijn tenslotte campings genoeg. Wij hebben ook wel een aantal boeken/kaarten te leen mocht u een het idee hebben om naar Italië te gaan.

…………een land van heel veel camper-mogelijkheden.

 

Alles over italië Meer informatie over de streken van italië meer informatie over rome meer informatie over venetië meer informatie over San Marino