Ierland

Wat dacht u van Ierland……

Niet gauw zult u er aan denken om met een camper naar Ierland te gaan. U moet tenslotte twee keer het water oversteken om daar te komen. Toch valt het mee en zeker wanneer u de reis combineert met Zuid Engeland en Schotland. Zo zou u via een ferry van België naar Engeland (Dover) kunnen reizen. In Engeland zou u via de zuidkust naar Wales kunnen trekken en dan de veerboot nemen van Fisguard naar Rosslare. U staat dan binnen een paar dagen in het land van fabelachtige landschappen, grote hartelijkheid, heftige geschiedenis en voortdurende legenden.

In Ierland mag u met de camper “wildkamperen” mits dit overlegd is met de landeigenaar. Verder mag je op parkeerplaatsen tot 24 uur lang parkeren. Campings en camperplaatsen zijn er in overvloed.

In Ierland bestaan meerdere routes maar de meest aansprekende is toch wel de “Wild Atlantic Way”. De Wild Atlantic Way strekt zich uit over een lengte van 2500 kilometer aan de westkust van Ierland, van Derry in het graafschap Donegal in het noorden tot Cork in het gelijknamige graafschap in het zuiden (of andersom). Het is een sensationele route langs torenhoge kliffen en levendige dorpen en steden, langs verborgen stranden en prachtige baaien. Gezien de lengte van de route kunt u ook besluiten om deze deels te rijden. Onderaan deze pagina zal de groene balk u naar de officiële site verwijzen wanneer u daar op klikt.

Om nog meer te weten te komen over Ierland en alles wat er te doen is verwijzen we u graag naar de officiële Ierland-site. Ook kunt u hier meerdere auto/camperroutes vinden. Onder aan deze pagina kunt u daarvoor klikken op de groene balk.

Mocht u niet aan tijd verbonden zijn dan zou het een optie kunnen zijn om ook Noord Ierland te bezoeken en vandaar uit de ferry te nemen naar Schotland om zo weer af te dalen naar Engeland. Vanaf Hull zou u dan de ferry kunnen nemen naar IJmuiden. Al met al moet u er dan wel een 4 weken de tijd voor nemen maar dat is het ook zeker waard.

…………………gewoon doen !

Alles over Ierland Meer informatie over de Wild Atlantic Way