Frankrijk

Frankrijk zou wel eens een hele goede keuze kunnen zijn……………….

Het geliefde Frankrijk biedt ongekende reismogelijkheden! Van de grillige kusten in Bretagne tot de witte bergtoppen in de Alpen en goudgele stranden langs de Côte d’Azur: het Franse landschap blijft verbazen. Maar er is zoveel meer: kunst, architectuur, geschiedenis en natuurlijk de formidabele Franse keuken!

Frankrijk is een uitermate geschikt land om met de camper doorheen te trekken. Het land beschikt over enorm veel campings, er is veel om te bezoeken, het klimaat is er aangenaam dus wat zou je tegenhouden om hier een keer met een camper naar toe te gaan. Op de site van Campercontact (zie groene balk onderaan) kunt u alle campings en camperplekken in een mum van tijd vinden.

In Frankrijk bestaan meerdere routes die aanspreken. De route die heel veel wordt gereden is de kustroute. Deze route heeft zoveel te bieden dat velen, die hem compleet rijden, daar zelfs 5 tot 6 weken voor uittrekken. Met de kustroute door Normandië en Bretagne ziet u Frankrijk op z’n mooist. U rijdt over binnenwegen langs de meest schilderachtige kusten van Europa en bezoekt de invasiestanden van de geallieerden. Overnachten kan op de vele goede camperplaatsen en campings die vaak direct aan zee liggen. Van deze camperroute hebben we een complete beschrijving (en boek) voor u te leen.

Een andere route die veel wordt gereden is de route naar Zuid-Frankrijk. Via deze route rijdt u over de Wijnroute van de Elzas, door de Franse Jura en via de Route Napoléon naar de Middellandse Zee. Een route welke te doen is in 3 a 4 weken. Ook hiervan kunnen we u van een boek (en routebeschrijving) voorzien.

Parijs is een wereldstad die de meeste reizigers wel aanspreekt. Ook deze stad is te bezoeken met te camper en u kunt er zelfs verblijven. In Parijs aan de Seine ligt “camping de Paris”. Vanuit hier kunt u heel gemakkelijk reizen naar het hart van de stad. Vooraf boeken is wel heel verstandig. Onderaan deze site staat een link naar de site van deze camping.

Frankrijk heeft wel zoveel te bieden dat je er niet over uitgepraat raakt en het internet er zelfs vol van staat. Onderaan de pagina hebben we een aantal koppelingen (groen) geplaatst zodat u de meest belangrijke informatie vrij snel kunt opzoeken.

…………..schilderachtig, veelzijdig en karakteristiek: Vive la France!

alles over Frankrijk Meer informatie over Normandië meer informatie over parijs meer informatie over camping de paris meer informatie over campings en camperplaatsen in frankrijk