België

België zou een goede optie kunnen zijn………..

Je zou het zo snel niet bedenken maar België behoort al jarenlang tot de populairste vakantielanden onder Nederlandse toeristen. De afgelopen jaren stond België op de derde plaats na Frankrijk en Duitsland.

België is een land wat opgesplitst is in 2 delen, Vlaanderen en Wallonië. Dat is soms lastig en niet alleen voor de Belgen zelf. Als toerist moet je wel even schakelen als je van het ene deel naar het andere gaat. Het is niet alleen de taal die je doet geloven dat het twee verschillenden landen zijn. De landschappen maar ook de levenswijzen zijn totaal verschillend. Op zich heeft het ook wel weer zijn charme.

Voor het toerisme in België zijn drie soorten vakanties veruit het populairste. De meeste Nederlanders gaan voor een stedentrip naar Antwerpen, Brugge, Gent, Brugge en Luik. Ook populair zijn vakanties in de Ardennen. Men zoekt de Ardennen vooral op voor natuur, sportieve vakanties en juist ook voor rust. Een ander gebied dat populair is, als toeristische bestemming, is de Belgische Kust. De kustlijn van bijna zeventig kilometer is vooral populair onder Belgen maar ook Nederlandse toeristen weten hun weg richting de Belgische badplaatsen goed te vinden.

U kunt in België een mooie camperreis van west naar oost maken maar u zou een deel van het land ook goed kunnen combineren met Frankrijk of Luxemburg. Zo zou u in Brugge kunnen beginnen en dan via de Belgische en Franse kust richting Normandië kunnen trekken. Een andere tip is om Brussel te bezoeken en dan via de Ardennen richting Luxemburg te trekken. Het land geeft mogelijkheden genoeg tot combineren.

De Ardennen geven wel heel veel mogelijkheden tot inspiratie maar een paar opties willen we u toch even aanreiken. Denk bijvoorbeeld aan het oorlogsmuseum in La Roche-en-Ardenne. Ook de grotten van Han bevinden zich in de Ardennen. Daarnaast zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in dit gebied. Door te klikken op de link onderaan deze pagina worden die allemaal aan u getoond.

Mocht u een stad willen bezoeken dan raden wij u Brugge of Brussel aan. Deze twee steden hebben toch het meeste te bieden qua toeristische bezienswaardigheden. Via onderstaande links kunt u meer te weten komen over deze steden.

…………………onze zuiderburen staan klaar om u te verwelkomen.

 

alles over Vlaanderen Alles over Wallonië meer informatie over de ardennen meer informatie over Brussel meer informatie over Brugge